Schippers onderzoekt solvabiliteitseisen verzekeraars

Het ministerie van VWS gaat samen met het ministerie van Financiën de solvabiliteitseisen voor verzekeraars onderzoeken. Daarnaast laat minister Schippers onderzoeken hoe de invloed van verzekerden op het beleid van verzekeraars vergroot kan worden. Die toezeggingen deed zij gisteren aan de Kamer tijdens het tweede termijn van het begrotingsdebat.
Schippers onderzoekt solvabiliteitseisen verzekeraars
Foto: ANP - Valerie Kuypers

In het termijn van minister Schippers weerlegt zij de forse kritiek die de oppositie woensdag leverde aan het adres van zorgverzekeraars. ‘De verzekeraar heeft de rol van boeman in dit stelsel. Maar dat is goed, want dankzij selectieve zorginkoop wordt de zorg beter en betaalbaarder. Bovendien ligt de macht in ons stelsel niet alleen bij zorgverzekeraars. Zorgaanbieders hebben ook veel macht. Kijk naar de ggz. Die sector is nog voor de stelselwijziging van 2006 al bijna helemaal kapot gefuseerd. Die aanbieders zijn machtiger dan verzekeraars.’

Afromen opgepot geld

Over het ‘dode geld’ dat verzekeraars onnodig op de plank hebben liggen,

4
63

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.