Schippers onderzoekt solvabiliteitseisen verzekeraars

Het ministerie van VWS gaat samen met het ministerie van Financiën de solvabiliteitseisen voor verzekeraars onderzoeken. Daarnaast laat minister Schippers onderzoeken hoe de invloed van verzekerden op het beleid van verzekeraars vergroot kan worden. Die toezeggingen deed zij gisteren aan de Kamer tijdens het tweede termijn van het begrotingsdebat.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Schippers onderzoekt solvabiliteitseisen verzekeraars
Foto: ANP - Valerie Kuypers

In het termijn van minister Schippers weerlegt zij de forse kritiek die de oppositie woensdag leverde aan het adres van zorgverzekeraars. ‘De verzekeraar heeft de rol van boeman in dit stelsel. Maar dat is goed, want dankzij selectieve zorginkoop wordt de zorg beter en betaalbaarder. Bovendien ligt de macht in ons stelsel niet alleen bij zorgverzekeraars. Zorgaanbieders hebben ook veel macht. Kijk naar de ggz. Die sector is nog voor de stelselwijziging van 2006 al bijna helemaal kapot gefuseerd. Die aanbieders zijn machtiger dan verzekeraars.’

Afromen opgepot geld

Over het ‘dode geld’ dat verzekeraars onnodig op de plank hebben liggen,

4
80

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

4 REACTIES

  1. “Schippers onderzoekt solvabiliteitseisen verzekeraars’… en ze zouden dat bij VWS niet weten? Wie koopt deze onzin? En als dat wél zo is? Naast VWS houden Centraal Bureau Statistiek, Centraal Planbureau zich ook met de zorgbegroting bezig; de solvabiliteiteis is daar onbekend? Als VWS de solvabiliteitseisen van DNB voor zorgverzekeraars niet weet lijkt me de top rond €dith Schippers niet de beste club voor zorg. Kwalijke spielerei voor de media-Bühne van VWS en die media slikt het ook nog…. en vraagt niet door.

  2. Lees alle reacties
  3. Heeft u gehoord hoe slim deze minister door haar spraaktempo, enthousiasme, het nodige weten steeds het voor elkaar krijgt om wel een reactie te geven maar zelden antwoord op de vraag. Ze heeft een spindoctor of coaching (gehad). Eigenlijk gebruikt zij ook veel oneliners. Welke journalist of politicus kan nu eens echt doorvragen en zich niet laten omleiden door de rakelingse transacties van Mw Schippers???

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.