Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Select gezelschap adviseert Eerste Kamerleden over epd

Mark van Dorresteijn
Traden er tijdens de eerste expertmeeting nog een twintigtal experts op, vandaag zal een select gezelschap van slechts acht deskundigen de vragen beantwoorden van de Eerste Kamerleden tijdens een rondetafelgesprek over het elektronisch patiëntendossier (epd).
Select gezelschap adviseert Eerste Kamerleden over epd

Het gaat om een aantal wetenschappers en vertegenwoordigers van het College bescherming persoonsgegevens (CBP), Nictiz, de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en de KNMG. Opmerkelijk is dat de consumenten- en patiëntenbeweging niet is vertegenwoordigd.

Vier thema’s

Het gesprek wordt gevoerd aan de hand van vier thema’s: kwaliteit van gegevens, toegang en beveiliging, positie en rechten patiënt en landelijk versus regionaal.

Per thema geven drie experts een korte inleiding waarna de Eerste Kamerleden vragen kunnen stellen.

Acht experts

De acht experts zijn: Jan van Bemmel, hoogleraar medische informatica in Rotterdam; Jeannette Beuving, collegelid van het CBP; Gert-Jan van Boven van Nictiz; Paul Habets van de LHV; Bart Jacobs, hoogleraar computerbeveiliging aan de Radboud Universiteit in Nijmegen; Sjaak Nouwt, beleidsmedewerker gezondheidsrecht bij de KNMG; Guido van ’t Noordende, wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit van Amsterdam en Rob van de Staaij, adviseur bij Atos Origin Nederland. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Lees ook:

Eerste Kamer: Epd niet controversieel

KNMG bestrijdt ‘onveiligheid’ epd

Week 3: Op naar het EPD

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.