Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sensire boekt verlies

De Sensire Groep heeft in 2006 een verlies geleden van 11,6 miljoen euro. Sensire teert voor 12,4 miljoen euro in op AWBZ-reserves om de gevolgen van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) op te vangen.

De omzet van Sensire nam wel toe met 11,4 procent.

Interen op AWBZ-reserves

Hoe groot het verlies is dat Sensire lijdt op de WMO is nog niet duidelijk. Dat hangt af van de onderhandelingen met gemeenten, vakbonden en politiek. Sensire verwacht veel geld kwijt te zijn aan het omscholen van medewerkers. De organisatie zit, net als veel andere thuiszorgorganisaties, opgescheept met te hoogopgeleid personeel, omdat gemeenten de WMO vooral door alfahulpen laten uitvoeren. Sensire zet daarvoor 12,4 miljoen euro uit de AWBZ-reserves apart.

Wachtlijsten

Verder heeft Sensire in de zomer van 2006 zonder financiële dekking thuiszorg geleverd om wachtlijsten te voorkomen. Toenmalig staatssecretaris Ross riep de thuiszorg hiertoe op, omdat ze vond dat burgers niet de dupe mochten worden van de knelpunten in de AWBZ. Ze zegde toe dat dit geld naderhand nog zou komen. Sensire gaf 7,9 miljoen euro extra uit, maar heeft maar 1,4 miljoen euro teruggekregen van de Nederlandse Zorgautoriteit.

Meavita Nederland

Sensire bestaat uit de werkmaatschappijen Sensire, Thuiszorg Groningen en Vitras. Per 1 januari 2006 is de Sensire Groep gefuseerd met de Meavita Groep tot Meavita Nederland. Die behoort met een omzet van 498 miljoen tot de grootste zorgorganisaties in Nederland. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.