Shell-topman: ‘Cultuur is bepalend voor veiligheid’

‘Benieuwdheid’ naar risico’s door alle geledingen van de organisatie is wat een organisatie veilig maakt. Dat zegt Shell-topman Maarten Wetselaar in een interview met Zorgvisie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Shell-topman Maarten Wetselaar over 'leiderschap en veiligheid bij een multinational' op het congres Medisch Leiderschap van het iBMG.
Shell-topman Maarten Wetselaar over 'leiderschap en veiligheid bij een multinational' op het congres Medisch Leiderschap van het iBMG. - Foto: Michelle Muus

Shell heeft een obsessie met veiligheid. Vanzelfsprekend voor de veiligheid van medewerkers en burgers. Daarnaast wil Shell calamiteiten voorkomen vanwege de enorme schade op het gebied van milieu, reputatie en financiën. ‘Oliemaatschappij BP leed 45 miljard dollar schade na de explosie op een boorplatform in de Golf van Mexico in 2010’, vertelt Shell-topman Maarten Wetselaar op het congres over medisch leiderschap, dat het instituut voor Beleid en Management (iBMG) van de Erasmus Universiteit op 19 november organiseerde voorafgaand aan de oratie van bijzonder hoogleraar medisch leiderschap Carina Hilders. Wetselaar vervangt keynote-speaker Shell-CEO Ben van Beurden, die op het laatste

1
169

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Maar hoe zorg je er nou bijvoorbeeld voor dat de verpleegkundige de dokter durft aan te spreken op zijn gedrag?
    Management bepaalt cultuur en cultuur bepaalt gedrag.
    Training van Leiden van cultuurverandering is daarom de kritische succesfactor. Wie durft?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.