Shell-topman: ‘Cultuur is bepalend voor veiligheid’

‘Benieuwdheid’ naar risico’s door alle geledingen van de organisatie is wat een organisatie veilig maakt. Dat zegt Shell-topman Maarten Wetselaar in een interview met Zorgvisie.
Shell-topman Maarten Wetselaar over 'leiderschap en veiligheid bij een multinational' op het congres Medisch Leiderschap van het iBMG.
Shell-topman Maarten Wetselaar over 'leiderschap en veiligheid bij een multinational' op het congres Medisch Leiderschap van het iBMG. - Foto: Michelle Muus

Shell heeft een obsessie met veiligheid. Vanzelfsprekend voor de veiligheid van medewerkers en burgers. Daarnaast wil Shell calamiteiten voorkomen vanwege de enorme schade op het gebied van milieu, reputatie en financiën. ‘Oliemaatschappij BP leed 45 miljard dollar schade na de explosie op een boorplatform in de Golf van Mexico in 2010’, vertelt Shell-topman Maarten Wetselaar op het congres over medisch leiderschap, dat het instituut voor Beleid en Management (iBMG) van de Erasmus Universiteit op 19 november organiseerde voorafgaand aan de oratie van bijzonder hoogleraar medisch leiderschap Carina Hilders. Wetselaar vervangt keynote-speaker Shell-CEO Ben van Beurden, die op het laatste

1
117

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.