Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SIGRA verstevigt samenwerking zorg in Amsterdam

Mark van Dorresteijn
SIGRA, samenwerkingsverband van zorgorganisaties in Amsterdam is sinds 1 januari gefuseerd met zorg-ict dienstverlener EZDA. De eerstelijnsorganisaties van huisartsen (HKA), apothekers (FBA-SOZA) en huisartsenposten Amsterdam werken vanaf die datum samen met SIGRA.
SIGRA is actief in de regio Groot Amsterdam. In SIGRA zijn circa 65 organisaties verenigd
SIGRA is actief in de regio Groot Amsterdam. In SIGRA zijn circa 65 organisaties verenigd

EZDA (Elektronisch Zorg Dossier Amsterdam) regelt de elektronische informatie-uitwisseling in de zorg. Door de integratie met SIGRA willen de partijen samen de burger en zijn netwerk kunnen ondersteunen. Digitale informatie-uitwisseling, e-health en innovatie moeten daarbij een cruciale rol spelen.

Eerstelijn

De samenwerking met eerstelijnsorganisaties zorgt er volgens SIGRA voor dat zij een platform zijn geworden dat efficiënt kan samenwerken ‘over de traditionele lijnen en domeinen heen, met gebruikmaking van ict-innovaties’.

Directeur en bestuur

De nieuwe organisatie blijft EZDA heten. Wel is er een nieuwe directeur en een nieuw bestuur. Saskia Schalkwijk is benoemd als nieuwe directeur van SIGRA. Het bestuur bestaat uit:

•             Edwin van der Meer, BovenIJ ziekenhuis, SIGRA-voorzitter

•             Clemens Blaas, HVO Querido

•             Frida van den Maagdenberg, AMC

•             Stella Zonneveld, Huisartsen Kring Amsterdam

•             Henk Kouwenhoven, Cordaan

•             Paul van der Velpen, GGD Amsterdam

•             Ad Warnar, Cliëntenbelang Amsterdam

E-health

E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Berichten in het dossier e-health gaan bijvoorbeeld over videocontact met thuiszorgmedewerkers of telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.