Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sint Jozefoord beste kleinere werkgever

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Sint Jozefoord mag zich een jaar lang de beste werkgever van Nederland noemen in de categorie ‘minder dan 1000 medewerkers’. De zorginstelling in Noord-Brabant blinkt uit met een score van 9,0 voor de betrokkenheid van de medewerkers.
Sint Jozefoord beste kleinere werkgever

De circa vijftien medewerkers van Sint Jozefoord springen juichend en uitgelaten van hun stoelen op als Pernille La Lau, dagvoorzitter op het Beste Werkgever Event in het Theater Amsterdam aan het IJ, bekendmaakt dat de zorginstelling de beste werkgever is in de categorie ´minder dan 1000 medewerkers´. André Groot Bluemink, directeur-bestuurder, reageert meer ingetogen. Hij legt uit dat St. Josefoord zijn medewerkers uitermate serieus neemt. ´We luisteren naar hun ideeën en stemmen daar ons beleid op af. Op onze heidag waren er 150 verbeterideeën. Daarvan hebben we er veertig opgepakt, want je kunt niet alles doen. Maar iedereen krijgt terugkoppeling.’

Verbondenheid medewerkers hoog

Sint Jozefoord, gelegen in de bossen van Nuland, biedt thuiszorg en huishoudelijke zorg aan ouderen, vanuit de gedachte ‘alles vanuit verbondenheid’. ‘Deze verbondenheid vindt men niet alleen terug in het warme contact tussen medewerkers, vrijwilligers en bewoners, maar komt tevens tot uiting in het actief verbinding zoeken met ouderen in de lokale omgeving. De organisatie heeft een duidelijke visie en een sterke identiteit’, zegt Leon van Keulen, consultant bij Effectory, dat samen met Intermediair het onderzoek naar de medewerkerstevredenheid organiseert. Op medewerkerstevredenheid scoort St. Jozefoord een 8,3. De score op betrokkenheid van de medewerkers is met 9,0 opvallend hoog. Buurtzorg Nederland won in de categorie ‘meer dan 1000 medewerkers’ met een score van 8,7 op tevredenheid.

De vijf HR-prioriteiten in de zorg

Zorgvisie organiseert op 3 december een HR-congres over de vijf HR-prioriteiten in de zorg: HR als strategie; talentmanagement; HR analytics; flexibilisering van arbeid; e-HRM.
Lees meer

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.