Sociale plannen drukken resultaat AWBZ-instellingen

Sociale plannen voor de afvloeiing van personeel hebben de resultaten van AWBZ-instellingen in 2013 ondermijnd. In totaal is 1,4 miljard euro aan voorzieningen geboekt waarvan een groot deel voor personeelsreductie. Dat blijkt uit een analyse van vierhonderd jaarrekeningen door accountant- en adviesbureau BDO.
Sociale plannen drukken resultaat AWBZ-instellingen

‘Vooral in 2013 zijn massaal reserveringen getroffen voor het gedwongen moeten laten afvloeien van personeel. Dit is het rechtstreekse gevolg van het beleid dat de overheid heeft ingezet’, aldus BDO. Mike Tagage, partner van de BDO Branchegroep Zorg schat dat de omvang van de voorzieningen voor sociale plannen op 300 miljoen tot 500 miljoen euro. ‘Dat is een omvang die we nog nooit hebben gezien. Ik verwacht dat dit niveau dit jaar niet wordt bereikt’, aldus Tagage.

Fors hoog

Vorig jaar is bijna 200 miljoen euro meer aan de voorzieningen toegevoegd dan het jaar daarvoor. De fors hogere voorzieningen zetten

0
15

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.