Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Sodexo gaat consumentenmarkt thuishulp op

De ‘decentralisatie’ van zorgtaken van de rijksoverheid naar de gemeenten biedt grote kansen voor facilitaire dienstverleners als Sodexo. Dat zegt directeur Health Care Jeroen van Beek van de multinational.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Sodexo gaat consumentenmarkt thuishulp op
Foto: Stock Xchng

Sodexo wil wijkgerichte ondersteuning bieden binnen de Wmo. Dat zegt directeur Health Care Jeroen van Beek in een interview met Zorgvisie Facilitair.  ‘Dan heb ik het over dagopvang, kinderopvang, huisartsenzorg, het wijkcentrum, noem maar op. Over al die activiteiten binnen een wijk voor de geïndiceerde bewoners willen wij de regie voeren. We bieden onze diensten op zo’n manier aan dat we voor gemeenten hierin de ideale partner zijn.’

LekkerLeven

Van Beek doelt hiermee op de organisatie LekkerLeven die met de aandeelhouders Sodexo, verzekeraar VGZ,  bouwbedrijf VolkerWessels en coöperatie Amvest al enige jaren actief is op deze markt. ‘Met dit LekkerLeven-concept,

3
66

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. Hm, ik weet niet, we praten hier over het budget voor chronisch zieke mensen. Mensen met kanker, alzheimer,dwarslaesie noem maar op en dan zo’n commerciële opportunist die triomfantelijk praat over hoe de zorgverleners nerveus van hem worden, vind je ’t gek?
    Weer een schakeltje managers en aandeelhouders die als een wig tussen de gemeenten en het bed wordt geslagen, zeer efficiënt.

  2. Lees alle reacties
  3. Goh en ook nog aandeelhouders die in de vette winst willen meedelen.
    Gemeenten willen juist de samenredzaamheid zo graag zien. De buurvrouw die je boodschapjes haalt en je gras even maait. Anders wordt het geen bezuinigen die Wmo. Of wil sodexo alleen diensten voor particulieren die het toch zelf moeten financieren? De particuliere thuiszorg tegenover de gemeentelijke Wmo zorg .Want het vangnet van de Wmo is er vooral voor de armen. Uiteindelijk dus toch die tweedeling in de maatschappij?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.