Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SP-enquête: ’90 procent huisartsen wijst landelijk EPD af’

Mario Gibbels
Volgens een enquête van de SP wijst ruim 90 procent van de huisartsen de invoering van een landelijk EPD af. De huisartsen zien, onder stringente voorwaarden, wel brood in een regionaal EPD.

Slechts 7 procent van de huisartsen die aan de enquête deelnam is voor een verplicht landelijk EPD. 61 procent ziet meer in een regionaal EPD. 17 procent wil ook geen regionaal EPD. De helft van de huisartsen maakt al gebruik van het waarneemdossier huisartsen en 22 procent verwacht dat inzage binnen een jaar mogelijk is. Tweederde van de huisartsen is van plan zijn eigen elektronisch medicatiedossier ter inzage te stellen van de huisartsenpost.

Opzet van de enquête

De enquête is opgesteld door de SP-Tweede Kamerfractie in samenwerking met het wetenschappelijk bureau van de SP. De enquête is eind 2009 online gezet op de SP-site. Daarnaast is er een mailing uitgegaan naar alle huisartsen die zich hebben aangesloten bij het comité ‘Zorg geen Markt’. Dit leidde tot een respons van tussen de 600 en 700 huisarsten.

Vervolgens is er in januari nog een brief uitgegaan naar alle huisartsen en huisartsenposten en zijn er flyers uitgedeeld bij een huisartsenbeurs in Rotterdam waardoor de respons is verhoogd met nog eens ruim 1000 huisartsen.

In totaal hebben 1903 van de bijna 9000 huisartsen meegedaan aan de enquête wat een respons betekent van 22 procent. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.