Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SP: Honderd klachten over Cordaan

Bij het meldpunt voor klachten over zorginstelling Cordaan zijn tot nu toe circa honderd klachten binnengekomen. Dat zei SP-raadslid Carlien Boelhouwer vandaag. De Amsterdamse afdeling van de SP opende medio augustus een meldpunt om ‘knelpunten binnen de organisatie zichtbaar te maken’.

De meeste klachten gaan over de zorg in verpleeghuizen of andere vormen van interne zorg. Familieleden beklagen zich bijvoorbeeld over slechte persoonlijke hulp voor patiënten of de moeite die een patiënt moet doen om de benodigde zorg te krijgen. Over de thuiszorg van Cordaan blijken minder mensen ontevreden.

Zorgplicht nakomen

Met het meldpunt wil de lokale SP klachten verzamelen om nader onderzoek te doen naar de situatie bij Cordaan. “Met de ervaringen van het personeel en cliënten onder de arm kunnen we de gemeente en Cordaan dwingen hun zorgplicht na te komen”, aldus Boelhouwer. De partij gaat nog enkele weken door met het verzamelen van de klachten. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Fraude met declaraties bij Cordaan

Meldpunt geopend voor klachten over Cordaan

Amsterdam Thuiszorg fuseert met Cordaan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.