Spaarne Gasthuis hoog in Elseviers ‘Beste Ziekenhuizen’

Het Spaarne Gasthuis met locaties in Haarlem en Hoofddorp is dit jaar geëindigd als één van de algemene winnaars op de lijst van Elseviers 'Beste Ziekenhuizen 2016'. Zowel Haarlem als Hoofddorp behaalden de hoogst mogelijke score en zijn in het onderzoek in de top vijf geëindigd.
prijsfotolia400.jpg
Foto: Fotolia400

Naast het Spaarne Gasthuis zijn andere algemene winnaars van 2016 het Noordwest Ziekenhuisgroep met locaties in Alkmaar en Den Helder en het Rijnstate ziekenhuis in Haarlem. In de zogenaamde kopgroep zitten het Ikazia Ziekenhuis, Franciscus Vlietland het Laurentius Ziekenhuis en het Tergooi ziekenhuis.

Scores
De eindscore op Elseviers ‘Beste Ziekenhuizen’ is gebaseerd op subscores voor medische zorg en patiëntgerichtheid. In totaal zijn er 89 algemene ziekenhuizen onder de loep genomen. De prestaties van ziekenhuizen worden hierbij uitgedrukt in bolletjes (minimaal 1 en maximaal 4).

Patiëntgerichtheid
Spaarnelocaties Haarlem en Hoofddorp scoren maximaal met vier bolletjes voor Patiëntgerichtheid en Medische zorg. Peter

0
58

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.