Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Spanning tussen banken en zorginstellingen neemt toe

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Dat voorziet ABN AMRO die vandaag zijn ‘Visie op healthcare 2014’ publiceert. De bank sluit niet uit leningen te gaan opeisen.
ANP/Lex van Lieshout
ANP/Lex van Lieshout
Premium

Door de bezuinigingen in de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. De patient wordt hier de dupe van. vb. Vanwege hartritmestoornis stelt cardioloog holt event voor. Hij informeert mij wel na te vragen bij de zorgverzekeraar of ik hiervoor verzekert ben! Mijn vraag gesteld aan de zorgverzekeraar,antwoord in onbegrijpelijke mail. Tel. contact levert op, dat ik bij het zkh. het dbc nummer moet opvragen. Er ontstaat een kleine discussie of ik als patient dit moet navragen, bij alle onderzoeken of activiteiten in een ziekenhuis, Ja is het antwoord. Ik het ziekenhuis gebeld. De poli weet dit niet en verbind mij door met de zorgadministratie. Nadat de medewerker vraagt het woord te spellen zegt ze aan mij later terug te bellen, omdat ze dit niet weet. Ik wacht nog op dit telefoontje.
   Dit gaat wel erg ver, en ik vind het bijna verwerpelijk. Dat de patient zelf verantwoordelijk is zich te informeren over vergoedingen etc is een goede zaak, maar dit gaat wel erg ver. wat betekend dit voor een zorgadministratie / meer personeel om de klantenvragen te beantwoorden, kosten verhogend, inbreuk in primaire taak nl adm van zkh. en afspraken verzetten, onzekerheden, Dit gaat ten koste van de directe patienten, en is voor de patient een extra financiele belasting ) tel. kosten etc.
   Schippers is goed in stellingen innemen en besluiten doorvoeren, maar overziet ze de consequenties ook……..ik denk het niet. ze maakt veel inefficient en niet werkbaar, en dus is het verslechtering van ons gezondheidszorg stelsel.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.