Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Specialisten investeren in verbouw ziekenhuis

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het medisch specialistisch bedrijf van de Noordwest Ziekenhuisgroep investeert 1 miljoen euro in de verbouw van de polikliniek in Schagen.
iStock.eurostapel.jpg
iStock

Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag.

Wachtlijsten
Opschaling van de polikliniek in Schagen is hard nodig om de wachtlijsten voor het bevolkingsonderzoek naar darmkanker weg te werken. De 170 medisch specialisten investeren op deze manier gemiddeld zo’n 6000 euro per persoon. Volgens algemeen directeur van het msb, Marion Gout, krijgen de artsen een ‘net rendement’ op hun investering.

Noord West Ziekenhuisgroep
De Noordwest Ziekenhuisgroep bestaat uit het voormalig Medisch Centrum Alkmaar en het Gemini Ziekenhuis in Den Helder. Door de investering van het msb wordt het ziekenhuis minder financieel belast dan wanneer het de verbouw zelf met hulp van de bank had moeten bekostigen.

Dossier Integrale Bekostiging
Specialisten en bestuurders moeten sinds 2015 samen onderhandelen over de prijs die zij vragen per aandoening. Hoe dat verloopt, leest u in dit dossier.
Lees meer>>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.