Spijkenisse MC wordt verrichtingencentrum

Geen opnames meer voor interne geneeskunde en longziekten. Alleen voor snijdend specialismen is nog plaats.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Spijkenisse MC wordt verrichtingencentrum
Foto: ANP/Arie Kievit

Spijkenisse Medisch Centrum profileert zich als centrum voor planbare zorg en ouderenzorg. Alle bedden voor beschouwend specialismen verdwijnen. In het weekend is de kliniek gesloten. De spoedpost blijft dagelijks open van 7.00 tot 21.00 uur. Dat meldt het ziekenhuis vandaag.

Poliklinieken

Poliklinisch kunnen patiënten nog wel bij alle specialisten terecht. Enkele specialismen, zoals cardiologie, neurologie en oogheelkunde, breiden uit. Kleine specialismen als kindergeneeskunde, allergologie, plastische chirurgie en reumatologie, worden aangeboden als buitenpoli van een ander ziekenhuis uit de regio. Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam zal de revalidatie binnen het Spijkenisse MC aanbieden. Een en ander heeft gevolgen voor het personeel

1
83

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Zorgvisie: blijf vooral de ontwikkelingen hier volgen, want veel ziekenhuizen in de regio’s zullen met het doorvoeren van de centralisaties iets vergelijkbaars te wachten staan. Afname van allround zorg en integrale benadering, verschraling. Verder geeft deze ontwikkeling een fikse toename in kilometers en tijd op kosten van clienten en mantelzorgers en milieu. Maar ja..wie wist ooit wat voor impact zijn politieke keuze zou krijgen?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.