Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

St. Antonius kiest voor epd van Epic

Het St. Antonius Ziekenhuis en epd-leverancier Epic hebben gisteren een samenwerkingscontract ondertekend voor de invoering van een nieuw Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Het St. Antonius heeft voor Epic gekozen omdat het systeem een prominente rol voor de patiënt biedt, data-analyses kan maken en het één geïntegreerd systeem is dat alles rondom de zorg van de patiënt vastlegt. Het implementatietraject start in april en zal ruim anderhalf jaar in beslag nemen.
epd.jpeg

‘De wens van de patiënt over inzicht en inspraak verandert en de technische ontwikkelingen gaan erg snel. Daar hoort een systeem bij dat dit kan bijbenen’, aldus Wout Adema, lid raad van bestuur. ‘In Epic hebben we een partner gevonden waarmee we een systeem gaan neerzetten dat toekomstproof is. Het systeem biedt een prominente rol voor de patiënt. Zo is er een veelomvattend patiëntenportaal te realiseren, waarin de patiënt onder andere zijn dossier kan inzien, online vragen kan stellen aan zijn zorgverlener en informatie over zichzelf aan kan vullen.’

Analyses
Het systeem heeft functionaliteiten om direct analyses te maken. Leo Bras, Chief Medical Information Officer: ‘Deze analyses kunnen patiënt en arts helpen bij het maken van betere keuzes voor onder andere de soort behandeling. Daarnaast kunnen we de analyses gebruiken om nog beter te sturen op kwaliteit, veiligheid en uitkomstindicatoren.’

Het epd wordt één geïntegreerd systeem dat alles rondom de zorg van de patiënt vastlegt; zoals afspraken, behandelplan, medicatie, uitslagen, klinische notities en facturering. Hierdoor hoeft er niet meer geschakeld te worden tussen verschillende (deel)systemen en kan iedere bevoegde zorgverlener op elk moment over de juiste informatie beschikken. Dit bevordert de kwaliteit en veiligheid van zorg.

Fusie Zuwe Hofpoort
Ook in het licht van de fusie is de implementatie van het systeem belangrijk. Sinds 1 januari 2016 zijn het St. Antonius Ziekenhuis en het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis juridisch gefuseerd. Om in 2018 de zorg volledig te kunnen integreren is het belangrijk dat in beide ziekenhuizen met één systeem gewerkt wordt. De implementatie van Epic zal zo’n anderhalf jaar duren en het systeem zal naar verwachting oktober 2017 geïmplementeerd zijn.

Dossier EPD/ZIS
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruikmaken van deze informatie.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.