Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stichting Het Hof niet langer onder toezicht

Sarah Berends
De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft op 26 februari 2014 het verscherpt toezicht op Stichting Het Hof in het Gelderse Ingen opgeheven. De stichting, die 24-uurszorg levert aan kinderen, werd afgelopen zomer op de vingers getikt vanwege structurele tekortkomingen in de zorgverlening. Het Hof heeft de kwaliteit en veiligheid van de zorg sterk verbeterd.
Stichting Het Hof niet langer onder toezicht

Op 26 augustus 2013 stelde de IGZ de stichting onder verscherpt toezicht omdat er sprake was van structurele tekortkomingen in de zorgverlening en de bestuurder onvoldoende stuurde op verbetering hiervan. Onder andere de zorgplannen en de medicatieveiligheid voldeden niet aan de eisen van de IGZ. Sinds het instellen van het verscherpt toezicht heeft de IGZ de vorderingen bij Het Hof nauwlettend gevolgd.

Sterke verbetering

De afgelopen maanden is er gewerkt om de tekortkomingen op te heffen en daarom is extra toezicht niet meer nodig, zo heeft de IGZ maandag laten weten. ‘De zorgplannen zijn nu actueel, de medicatieveiligheid voldoet aan de normen, de cliëntgerichtheid is sterk verbeterd en met de toepassing van vrijheidsbeperking wordt zorgvuldiger omgegaan’, zo schrijft de inspectie.

Het Hof

Het Hof is een stichting met twee locaties voor 24-uurszorg voor jeugdigen vanaf acht jaar en vangt kinderen tussen de vijf en veertien jaar op die tijdelijk of langdurig niet meer thuis kunnen wonen. Het gaat om kinderen met bijvoorbeeld een licht verstandelijke handicap, maar ook wordt er crisisopvang geleverd.

 

De inspectie blijft de ontwikkelingen volgen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.