Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stichting Rijncoepel kiest voor Keten Informatie Systeem

Zorgvisie ict
Stichting Rijncoepel, bestaande uit vier samenwerkingsverbanden met eerstelijnsprofessionals, heeft gekozen voor het VitalHealth Keten Informatie Systeem (KIS). Het doel is om de geïntegreerde eerstelijnszorg te bevorderen.
Stichting Rijncoepel kiest voor Keten Informatie Systeem

‘De beschikking over de juiste en actuele informatie is essentieel voor het bieden van afgestemde zorg aan onze cliënten. Het KIS gaat een belangrijke rol spelen in de manier waarop wij onze zorg kunnen monitoren en verbeteren.’ aldus Gelf Jan Wieringa, directeur van Rijncoepel.

Gericht op toekomst

Om tot de keuze voor het VitalHealth KIS te komen heeft de praktijk Noordwijk-Binnen het KIS een aantal maanden intensief getest inclusief een koppeling met het HIS Medicom. Na evaluatie van deze periode zijn regionale wensen en aspecten doorgevoerd en is besloten het VitalHealth KIS breed uit te rollen. De keuze voor VitalHealth is los van het kortetermijnbelang ook gericht op de ontwikkelingen die komen. Aspecten als datamanagement, participatie van de patiënt, betrokkenheid van de apotheek in de keten, innovatiekracht en doorontwikkeling voor Geïntegreerde Eerstelijnszorg zijn mede bepalend geweest in de keuze.

Versterking positie

Door de keuze van Stichting Rijncoepel wordt de positie van VitalHealth in de regio Leiden en omstreken verder versterkt. De verwachting is dat meer regionale gezondheidscentra zullen aanhaken bij Stichting Rijncoepel, vanwege de faciliteiten en ondersteuning rondom innovatie, ketenzorg en financiering. Eerder kozen eerstelijnscentra in de regio Alphen aan de Rijn (onder andere Gezondheidscentrum Dillenburg) en de huisartsen in de regio Katwijk ook voor het VitalHealth KIS.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.