Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stichting Vanboeijen niet meer onder toezicht

Redacteur Zorgvisie
Stichting Vanboeijen staat niet langer onder toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Dat meldt de IGZ in een bericht.
Vanboeijen400.jpg
Marten Sandburg.

De gehandicaptenzorginstelling in Assen heeft de zorg voldoende verbeterd en stuurt aan op verdere verbeteringen, meldt de IGZ. Vanboeijen moest maatregelen nemen om de bestuurlijke onrust die er heerste weg te nemen. Daarnaast is de inspectie een aantal keer onaangekondigd langsgegaan bij de instelling om te beoordelen of de kwaliteit van zorg er in orde was. Uit de gesprekken en bezoeken maakt de IGZ op dat de organisatie veel heeft verbeterd.

Onder toezicht gesteld
Vanboeijen werd in februari onder toezicht van de IGZ gesteld, nadat de bestuurlijke onrust binnen de organisatie een hoogtepunt had bereikt. De raad van toezicht van de organisatie was begin februari opgestapt. De medezeggenschapsraad (MR) wilde schoon schip maken en eiste het vertrek van de raad van toezicht, inclusief voorzitter Janny Vlietstra omdat zij volgens de MR te veel probeerde op te treden als bestuurder. Voorzitter Vlietstra bleef echter aan, omdat ze vond dat ze niet weg kon. Voor die tijd waren binnen de instelling ook al verscheidene ruzies, doordat meerdere bestuurders vertrokken en managers in de rechtszaal hun ontslag aanvochten.  

Dossier Gehandicaptenzorg
In het dossier gehandicaptenzorg staat al het nieuws uit de gehandicaptenzorg, van cao’s tot updates over zorginstellingen. Lees hier over bezuinigingen op de langdurige zorg, bestuurswisselingen binnen gehandicaptenzorginstellingen en al het andere nieuws dat gerelateerd is aan de sector.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.