Subsidie loondienst specialist schiet doel voorbij

De subsidie waarmee het ministerie van VWS de overstap van vrijgevestigde specialisten naar loondienst wil vergemakkelijken, werkt niet, omdat artsen die met pensioen gaan en nieuwe medisch specialisten zijn uitgesloten van de regeling. De pensionado’s en de starters kunnen daardoor alle plannen blokkeren.
Subsidie loondienst specialist schiet doel voorbij
Foto: ANP

De positie van de vrijgevestigd medisch specialisten verandert door de invoering van de integrale bekostiging per 1 januari 2015. Ze staan voor de keuze: in loondienst gaan of doorgaan als vrijgevestigd ondernemer. De Regeling transitiegelden bij invoering integrale bekostiging medisch specialistische zorg moet de overstap naar loondienst makkelijker maken voor vrijgevestigd medisch specialisten. VWS stelt een ton per specialist beschikbaar ter compensatie van de goodwill die specialisten hebben betaald om zich in te kopen in een maatschap. Dat is over het algemeen niet voldoende om het nadeel voor de medisch specialisten helemaal te compenseren, want ze hebben gemiddeld tussen de

0
17

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.