Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SVB-bestuurder stapt op

Voorzitter Nicoly Vermeulen van de raad van bestuur van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) vertrekt. De SVB kwam in opspraak toen er begin 2015 grote problemen onstonden met de uitbetaling van het persoonsgebonden budget (pgb). Nicoly Vermeulen maakte daar excuses voor.
stop400.jpg

Vermeulen gaf zes jaar leiding aan het bedrijf dat ook de betalingen voor de kinderbijslag, aow en nabestaandenwet verzorgt. De SVB heeft onder Vermeulen flinke stappen vooruit gezet, aldus staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) vrijdag. ‘Tegelijk moet ik constateren dat de SVB in dezelfde periode met zwaarwegende problemen is geconfronteerd. De noodzaak om de organisatie van de SVB toe te rusten op huidige en toekomstige uitdagingen is echter onverminderd groot. Een nieuwe fase, nieuw leiderschap.’

Chaos
Nicoly Vermeulen bood in mei in de Tweede Kamer haar excuses aan voor de ontstane chaos: ‘Zorgverleners en budgethouders zijn de dupe geworden van de problemen. Wij bieden onze oprechte excuses aan voor de ontstane situatie. Dit is niet hoe wij gewend zijn te werken.’

Excuses
Sinds 1 januari 2015 is de SVB belast met het uitbetalen van zorgdeclaraties van pgb-houders. Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid zette de SVB als extra schakel in de pgb-keten om fraude met zorgbudgetten tegen te gaan. De omschakeling ging gepaard met maandenlange vertragingen van uitbetalingen. José Lazeroms, lid van de Raad van Bestuur UWV, neemt tot 1 mei de leiding van de SVB op zich. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.