SVB-bestuurders door het stof in de Kamer

Het vuur werd bestuurders van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) gisteren na aan de schenen gelegd in de Tweede Kamer over het debacle met de uitbetaling van het pgb. SVB-bestuurder Nicoly Vermeulen begon de hoorzitting met emotionele excuses aan budgethouders en met dank en hulde voor alle SVB-medewerkers.
SVB-bestuurders door het stof in de Kamer

Tijdens de hoorzitting bleef een spraakverwarring over ‘correct ingediende declaraties’, ‘werkvoorraad’ en ‘betaalbare declaraties’ bestaan. De SVB-bestuurders gaven de garantie dat van alle declaraties die bij de SVB binnenkomen, 95 procent binnen de termijn wordt betaald. Echter, de SVB zit aan het eind van de keten en er gaan ook dingen fout bij zorgkantoren, gemeenten en budgethouders. Dat zijn complicaties waar de SVB weinig aan kan doen. Hiervoor is nog steeds het Rapid Respons Team (RRT) nodig, ‘wat eigenlijk niet de bedoeling is’, aldus SVB-bestuurder Coen van de Louw.

Droge ogen

Als oorzaak van de mislukte invoering van het trekkingsrecht

3
26

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.