Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tbc-onderzoek in zorgcentrum Zonnehof in Tilburg

De GGD Hart voor Brabant gaat donderdag 75 bewoners en ongeveer zestig medewerkers van Zorgcentrum Zonnehof in Tilburg testen op tuberculose (tbc). Dat gebeurt omdat zij contact hebben gehad met een 41-jarige medewerkster van het centrum bij wie in november 2008 open longtuberculose is geconstateerd. Dat heeft de GGD laten weten.

Eerder deed de GGD al onderzoek bij 57 mensen uit haar directe omgeving.De vrouw kreeg een medicijnenkuur en is inmiddels niet meer besmettelijk. Uit het eerste onderzoek kwamen tien personen naar voren die besmet waren met de tuberculosebacterie. Zij hebben de ziekte tbc niet ontwikkeld en krijgen momenteel een medicijnenkuur.

Resultaten onderzoek

Omdat de vrouw als verzorgende werkzaam is in zorgcentrum Zonnehof en het aantal gevonden besmettingen relatief hoog is, is een vervolgonderzoek in bredere kring noodzakelijk, aldus de GGD. Eind maart worden de resultaten van dit onderzoek bekendgemaakt. (ANP)

Lees ook:

Open tbc bij Laurentius Ziekenhuis

Long-tbc onderzocht in drie ziekenhuizen

MRSA-bacterie in Scheperziekenhuis in Emmen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.