Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Thuishulpen Vérian kunnen kiezen voor lagere schaal of WW

Thuiszorgorganisatie Vérian voert deze week een-op-eengesprekken met thuishulpen over een loonaanbod. Thuishulpen kunnen accepteren dat ze teruggaan in functie of ze kiezen voor de WW.
Thuishulpen Vérian kunnen kiezen voor lagere schaal of WW
Foto: ANP Bart Maat
Premium

Met 306 Vérian-medewerkers wordt deze

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. @Oost Nee hoor, de vakbonden doen helemaal niets. Ik zie hierboven dat mensen denken dat demonstraties in Den Haag helpen maar dat is niet zo. Dit zijn economische onderwerpen bij de werkgevers waar de vakbonden op hadden moeten studeren en dan hadden ze dit wel kunnen voorkomen en in goede banen leiden. Maar dat willen ze niet, ze willen alleen maar optochten tegen het kabinet organiseren omdat dat in het belang is van de SP. Er is immers ook geen goede juridische hulp voor mensen die dit overkomt of die ontslagen worden. Het probleem ligt daarom toch echt bij de vakbonden, die komen niet voor hun leden op en die doen hun huiswerk niet en lopen alleen maar te schreeuwen in Den Haag waar de problemen helemaal niet liggen.

  2. Lees alle reacties
  3. Ten eerste, ik ben benieuwd of men de tak had kunnen sparen wanneer men het businessmodel (of het ontbreken daarvan) van de hele organisatie tegen het licht gehouden had. Wanneer men in staat is om het model vanaf de andere kant op te bouwen, op basis van nieuwe parameters en zonder balast van het oude kostenmodel, kan er waarschijnlijk wel degelijk flexibeler worden omgegaan met bodemtarieven.
   Ten tweede, eerlijk is eerlijk, de thuishulp 1 en 2 salarisschaal is qua uurloon in relatie tot andere takken in het bedrijfsleven hoog. Deze mensen hebben lang niet altijd een opleiding genoten. Hoewel ik het hen gun, ze doen belangrijk werk, is dat wel een realiteit. Dat de CAO hier en daar een beetje doorgeslagen is goede tijden, is een struikelblok voor nieuwe meer private concepten. Ik denk soms dat de HBH beter af zou zijn door ze nu goed onder te brengen onder schoonmaakbedrijven of particuliere initiatieven (of onder private rechtsvorm naast de publieke zorginstelling) met een goede overbrugging / zachte landing voor de thuishulpen (schoonmaakbedrijven worden (tijdelijk) gecompenseerd door UWV of overheid).
   De klant ontvangt vergoeding voor HBH waarmee ze de facturen van schoonmaakbedrijf betalen. Of schoonmaakbedrijven declareren bij gemeenten. HBH blijven zien als publieke zorg, is kansloos wanneer de burger er feitelijk niet bij elke gemeente aanspraak op kan maken.
   Thuishulpen zijn nu de dupe van twee werkelijkheden…

  4. Beste Oost, ik werk inmiddels 25 jaar in de zorg, ik ben volkomen op de hoogte hoe het er aan toe gaat. Ook mijn baan ( financiën) is niet zeker meer. Daarnaast ben ik bijna 30 jaar lid van de vakbond, ik moet zeggen dat de informatie over akties maar heel beperkt is geweest. Ik heb de uitnodiging voor 31 januari ontvangen, ben van mening dat dit al veel eerder had moeten gebeuren.

  5. #fiks0005, volg je het nieuws wel? Niets gemerkt van de vele vakbondsacties overal in het land (zie http://www.strijdvoorthuiszorg )? Acties die overal steun kregen van de SP. Ook niet bekend met de inmiddels jarenlange SP-acties binnen en buiten het parlement (Agnes Kant, Renske Leijten) tegen de invoering van o.a. de WMO en de grote bezuinigingen op de zorg? Ik zou zeggen: sluit je aan en doe mee met de acties. Kom b.v. 31 januari naar de FNV-manifestatie in Utrecht: http://www.koopkrachtenechtebanen.nl/

  6. Hadden de vakbonden en de SP niet al maanden geleden moeten gaan schreeuwen in Den Haag, toen die belachelijke bezuinigingsmaatregelen werden getroffen? Onze regering is de grote schuldige, zij maken de Zorg totaal kapot. Ze geven een ‘zakje’ geld aan de Gemeenten, zoek het maar uit. De Zorgaanbieders krijgen uiteindelijk de zwarte piet toegespeeld, omdat zij vervelende maatregelen moeten treffen om het hoofd boven water te willen houden. Dus vakbonden, als jullie eerder in actie waren gekomen en hadden geprobeerd de regering tot andere gedachten te brengen waren jullie goed bezig geweest voor de Zorgmedewerkers.. Nu een beetje lopen schreeuwen bij de Zorgaanbieder heeft totaal geen zin, en is als mosterd na de maaltijd.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.