Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg stelt klantenstop in

MAARSSEN - Steeds meer thuiszorginstellingen kondigen een klantenstop aan, omdat het geld op is. In de regio Noordoost-Brabant zijn vier thuiszorgorganisaties per 1 juli overgegaan op een klantenstop en ook Sensire en Thuiszorg Groningen hebben een klantenstop ingevoerd.
Thuiszorg stelt klantenstop in

De vier Brabantse thuiszorgorganisaties zeggen in overleg met het zorgkantoor te hebben besloten tot een klantenstop. Zouden ze dit niet doen, dan komen ze vijf miljoen euro tekort.

Aan de bel

Zorgverzekeraar VGZ, de beheerder van het zorgkantoor in Noordoost-Brabant bevestigt dit. “We hebben al eerder bij het ministerie van VWS aan de bel getrokken omdat er sprake is van een tekort”, vertelt een woordvoerder. “Alleen al onze vier zorgkantoren komen gezamenlijk 50 miljoen euro tekort. Dus tel maar uit hoe hoog je uitkomt als je weet dat er 29 zorgkantoren zijn.”

Fabeltje

Dat er nog geld op de plank ligt is een ‘fabeltje’, aldus de VGZ-woordvoerder. “We hebben vijf procent van het AWBZ-budget achtergehouden voor nieuwe zorgaanbieders maar dat geld is inmiddels vergeven.” (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.