Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Tien tips van Jos de Blok aan De Jonge voor het nieuwe jaar

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Buurtzorg-directeur Jos de Blok zet in een open brief aan minister Hugo de Jonge van VWS zijn ideeën voor de toekomst van de wijkverpleging uiteen. De nieuwjaarswens mondt uit in tien tips. ‘Mijn stelling is dat door het toepassen van de juiste interventies er 20 tot 30 procent minder volume nodig is zonder dat dit ten koste gaat van de tevredenheid of kwaliteit.’
Jos de Blok Buurtzorg
Buurtzorg-directeur Jos de Blok
Premium

‘Een nieuw jaar met nieuwe

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Helemaal eens met deze goede adviezen. In de jaren 80 liep ik ook rond in de wijkverpleging. Er was vertrouwen, er ware korte lijnen en samen met het team in de wijk en de huisartsen kende je de patiënten en wist je precies wat er nodig was. Weinig overleg, voor de patiënt weinig mensen over de vloer. Nauwelijks administratie, maar wel werken volgens duidelijke richtlijnen.

  3. Way to go Jos! Prachtige adviezen.

   Helemaal eens met dat dit soort goede plannen juist altijd van de werkvloer zelf komen i.p.v. uit de overleggen achter bestuurstafels van meestal een verzameling van grote belangenorganisaties zoals hierboven genoemd. Of het nu grote zorginstituten zijn, of de politiek, of de NZA, of de zorgverzekeraar: bespreek de ideeën ook met de werkvloer om te checken of ze ook praktisch en uitvoerbaar zijn voordat je ze implementeert!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.