Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tijdelijk contract voor aanbieders ambulancezorg

Mark van Dorresteijn
Aanbieders van ambulancezorg krijgen geen vergunning meer voor onbepaalde tijd. De ministerraad heeft op voorstel van minister Schippers besloten om een Tijdelijke wet ambulancezorg aan te nemen waardoor aanbieders voor vijf jaar worden benoemd.
Tijdelijk contract voor aanbieders ambulancezorg

De vervoerders worden met de komst van de nieuwe wet door minister Schippers aangewezen. Daarom is het niet meer nodig om een vergunning aan te vragen. Dit bespaart tijd en leidt tot lagere administratieve lasten.

Als er in een regio meerdere aanbieders zitten, worden ze als samenwerkingsverband aangewezen. Als het niet lukt om een samenwerkingsverband tot stand te brengen, kan de minister een aanbieder aanwijzen of zelf een rechtspersoon oprichten.

Tijdelijk

In het oorspronkelijke wetsvoorstel zouden ambulancezorgaanbieders een vergunning voor onbepaalde tijd krijgen. Deze procedure is echter niet ‘EU-proof’ en daarmee loopt de Nederlandse premiebetaler onnodig financieel risico.

De tijdelijke wet is gemaakt om in de tussenliggende periode een meer structurele oplossing te vinden die recht doet aan de uitgangspunten zoals besproken met het parlement en tegelijkertijd past binnen de Europese wet- en regelgeving.

Raad van State

De ministerraad heeft ermee ingestemd het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State te zenden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden openbaar bij indiening in de Tweede Kamer. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

‘Ambulances bij file ook op vluchtstroken’

Onrust bij ambulancepersoneel Amsterdam om vergunning

Aanbesteding ambulancezorg definitief van tafel

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.