Toestroom cliënten verpleeghuiszorg probleem voor aanbieders

De onverwacht grotere toestroom aan cliënten is een probleem voor zorgaanbieders in de verpleeghuiszorg, denkt ActiZ. Uit een bericht van de Nederlandse Zorgautoriteit blijkt dat de vraag naar verpleeghuiszorg dit jaar sneller toeneemt dan verwacht.  

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De NZa denkt dat op de korte termijn een verhoging van het budget onvermijdelijk is om te voorkomen dat er te lange wachtlijsten ontstaan. Het aantal mensen op wachtlijsten voor verpleeghuizen is het afgelopen jaar met meer dan de helft toegenomen, tot 14.500. Die conclusie trekt tv-programma Meldpunt, dat cijfers van Zorginstituut Nederland heeft geanalyseerd.

Contact met zorgkantoor

ActiZ raadt zorgaanbieders aan om bij dreigende overschrijding van afspraken over het aantal cliënten, het gesprek aan te gaan met het zorgkantoor en te vragen wat daar qua budget aan te doen is. Zorgkantoren zijn immers verantwoordelijk voor voldoende plekken. Zij

0
785

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.