Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tony Lamping nieuwe directeur zorg ZN

Tony Lamping (51) is benoemd tot de nieuwe directeur Zorg van Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de brancheorganisatie van zorgverzekeraars.
Tony Lamping nieuwe directeur zorg ZN

Het bestuur van ZN heeft in de bestuursvergadering van 2 juni ingestemd met de benoeming. Lamping treedt op 1 september in dienst en volgt per die datum Chiel Bos op die per 1 april 2008 met pensioen is gegaan. Lamping wordt verantwoordelijk voor het zorgbeleid van ZN. Lamping (51) is momenteel directeur Patiëntenzorg bij het Diaconessenhuis in Leiden. Daarvoor heeft hij onder meer gewerkt als Hoofd medische Dienst bij Zorg en Zekerheid en vervulde hij diverse medische functies in binnen- en buitenland.

Daarnaast heeft het bestuur van ZN ingestemd met de benoeming van Paul van Rooij per 1 juni tot adjunct-directeur Zorg. Van Rooij vervult momenteel de functie van manager Zorg bij ZN. Van Rooij wordt verantwoordelijk voor zorgzaken en de dagelijkse leiding van de afdeling Zorg.

Pieter Hasekamp, algemeen directeur is verheugd over de benoeming van de nieuwe directieleden voor de afdeling Zorg. ‘Hiermee wordt recht gedaan aan de bijzondere positie van zorg in het takenpakket van ZN. De zorg is een belangrijk werkterrein van ZN en de zorgverzekeraars, waar de komende jaren een aantal ingrijpende hervormingen op stapel staan’, aldus Hasekamp. De directie van ZN bestaat per 1 september uit de volgende personen: de heer dr. P.F. Hasekamp (algemeen directeur), de heer drs. M.W.L. Hoppenbrouwers (directeur Verzekeringen) de heer A.J. Lamping, arts (directeur Zorg) en de heer ir. P.M. van Rooij (adjunct-directeur Zorg).

Lees ook:

Hasekamp nieuwe directeur ZN

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.