Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Topklinische ziekenhuizen storten zich op kwaliteit

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De topklinische ziekenhuizen (STZ) lanceren een nieuw kwaliteitsprogramma IMAGINE. Ze willen daarmee in drie jaar tijd de ziekenhuiszorg veiliger, beter en goedkoper maken.
Topklinische ziekenhuizen storten zich op kwaliteit
Premium

De 28 topklinische ziekenhuizen, verenigd

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. ‘STZ-voorzitter Maarten Rook legt uit dat het initiatief de laatste jaren te veel bij andere partijen heeft gelegen.’ En dan nu weer een nieuwe partij?
   Begin eens te praten met Raad v Kwaliteit van de Orde waar alle wetenschappelijke verenigingen in zitten. Dat is krachten bundelen en niet weer een nieuwe club creëren met dezelfde insteek.

  2. Lees alle reacties
  3. De toevoeging ’top’ wekt in deze tijd toenemende argwaan. Het is alleen maar duur: topsalarissen, topposities etc. Waarom hebben die topziekenhuizen al niet veel eerder bereikt dan ze straks pas willen bereiken? Laten ze dat eerst maar waarmaken, dan komen de patienten pas naar die ziekenhuizen. Dit soort taalgebruik en dit soort initiatieven zijn inmiddels toch veel te doorzichtig. Zeker het woord IMAGINE dat er aan gekoppeld wordt. Het lijkt Hans Klok wel.

  4. Als ik het goed begrijp hebben de algemene ziekenhuizen dus meer patienten dan de STZ-ziekenhuizen. En terecht, zij ontwikkelen ook allerlei samenwerkingsverbanden voor kwaliteitsverbeteringen. Goed dat deze groep dus ook wordt uitgenodigd. Hoe? De NVZ wordt niet met name genoemd… De STZ stelt al een bedrag beschikbaar, dat is mooi. Ieder ziekenhuis heeft eigen systemen van kwaliteitsbewaking en ontwikkeling. Wat zou het mooi zijn als alle expertise zou kunnen worden gebundeld. Dat zou de minister toch ook moeten stimuleren…

  5. Dit klinkt goed. Er komt weer wat ethiek mee naar boven. Kwaliteit zou weer kwaliteit kunnen gaan betekenen ipv bezuinigen want dat bedoelen alle zorgverzekeraars met kwaliteitseisen: bezuinigen. En dat vergelijken met anderen? Niet echt interessant dat is weer de markt houding. Zorg ervoor dat de zorg kwalitatief goed is blijft zal blijven. dat is op den duur ook het goedkoopste.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.