Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Transitie langdurige zorg te snel en te onduidelijk

De snelheid waarmee staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) zijn hervormingen voor de langdurige zorg invoert, baart veldpartijen zorgen. Dat bleek gisteren tijdens de hoorzitting over de transitie van de langdurige zorg in de Tweede Kamer. Een aantal onduidelijkheden over de wetswijzigingen is tijdens de zitting niet weggenomen.
Transitie langdurige zorg te snel en te onduidelijk

Het overhevelen van grote delen van de AWBZ naar de gemeenten en de zorgverzekeraars vanaf volgend jaar is gisteren besproken in de Kamer. Wethouders, werkgevers, afgevaardigden van maatschappelijke organisaties en wetenschappers werden gehoord door de Vaste Kamercommissie voor VWS.

Wethouders
De aanwezige wethouders waren enigszins verdeeld over de hervorming. Ze deelde allemaal in principe de grote lijn van de wetswijziging, maar waren minder eensgezind over de vraag of de transitie wel helemaal goed zal landen. Eric van der Burg van Amsterdam is enthousiast over de mogelijkheden die de decentralisatie biedt. Hij kondigde in de hoorzitting aan dat hij ervoor gaat

8
25

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.