Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Trotser zijn op de zorg’

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Nederlanders moeten trotser zijn op hun gezondheidszorg . Dat heeft Roger van Boxtel gezegd tijdens een symposium ter gelegenheid van zijn afscheid als bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar Menzis.
'Trotser zijn op de zorg'
Foto: Sebastiaan ter Burg

Van Boxtel: ‘In Nederland lijkt niemand trots op de zorg terwijl we in internationale ranglijsten bovenaan staan’.

Menzis

De afgelopen 12 jaar heeft Van Boxtel leiding gegeven aan Menzis.  In 2003 bestond de onderneming nog uit vier losse zorgverzekeraars. Nu staat er één organisatie. Vorig najaar kondigde hij zijn afscheid aan. Hij wordt per 1 april opgevolgd door Ruben Wenselaar. Na de verkiezingen in maart neemt hij eveneens afscheid van de Eerste Kamer. Zelf schat hij de zorg wel op waarde: ‘De zorg wordt hier gezien als een kostenpost op de Rijksbegroting terwijl de revenuen niet op de rijksbegroting worden gewaardeerd. Ik ben in ieder geval trots dat ik deel mocht uitmaken van de zorg in Nederland.’

Ziekenhuizen

Tijdens zijn afscheid symposium had nog een paar boodschappen voor de zorgsector: ‘Ik hoop dat de ziekenhuizen de positie van de klant versterken. Anders komen ze in dezelfde positie als V&D.’ Verder riep hij op om de lastendruk aan te pakken: ‘De regels lijken belangrijker te worden dan de uitkomsten van de zorg.’ Eerder waarschuwde hij al dat de solidariteit onder druk komt te staan en dat de hoogte van het eigen risico een grens heeft bereikt.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen. Bekijk het dossier

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. ‘Regels belangrijker dan de uitkomst’. Ik heb het gevoel dat dat iets is dat al jaaaaren aan de gang is, maar iedereen schikt zich ernaar onder het mom van ‘ja, het nou eenmaal een regel’. Kortom, op die manier hoeven we niet meer na te denken. Kom op!! Soms moet je beargumenteerd afwijken, maar zou gauw je dat doet weet je dat je de sjaak bent.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.