Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twaalf initiatieven genomineerd voor Value Based Healthcare Prize

Redacteur Zorgvisie
Twaalf initiatieven in de zorg zijn genomineerd voor de Value Based Healthcare Prize 2017. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie die hard aan de weg timmert op het gebied van value based healthcare (VBHC).
Michael-Porter.jpeg
Foto: www.PictureLife.nl / Arend-Jan Meijer

De twaalf genomineerden beslaan allerlei sectoren en specialismen. Zo is de benchmark ggz van Stichting Benchmark GGz genomineerd, maar ook het Nederlands Hart Netwerk en de G-Watch van Focus Cura, CCN en Cordaan. Daarnaast staan de projecten VBHC@Santeon (van Santeon) en Closing the Loop van het Erasmus MC en Xpert Clinic op de lijst, net als Diabeter en de virtuale astmakliniek van het Radboudumc. Tot slot zijn ook het St. Antonius (een project voor sarcoïdosepatiënten), het Maastricht UMC+ (MijnIBDcoach), het OLVG (value based HIV care), Het Isala (project Famous) en het netwerk dat aan transmurale, multidisciplinaire palliatieve zorg werkt genomineerd.

Value Based Healthcare Prize 2016
Op 11 mei maakt Michael Porter bekend wie de prijs heeft gewonnen. Vorig jaar ging de prijs naar het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en zorgverzekeraar CZ, omdat zij een prestatiecontract hadden afgesproken voor de afdeling cardiologie. Centraal daarin stond de verbetering van de kwaliteit van de cardiologische zorg. De jury vond het een voorbeeld van excellente samenwerking.

Dossier Innovatie in de zorg Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.