Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Twentse apothekers leggen bom onder gegevensuitwisseling

Mark van Dorresteijn
Zeventig apotheken in Twente hebben hun abonnement op Ozis per 31 december 2012 beëindigd omdat het systeem niet meer voldoet aan de privacy-eisen. De apothekers voeren hiermee ook de druk op om het LSP op tijd in te voeren. Dat bericht het Pharmaceutisch Weekblad.
Twentse apothekers leggen bom onder gegevensuitwisseling

Als het LSP niet op 1 januari 2013 draait, is uitwisseling van patiëntgegevens in Twente niet mogelijk. De KNMP stelt dat een convenant met zorgverzekeraars over het LSP bijna rond is.

Druk opvoeren

Met de opzegging van het Ozis-abonnement per 31 december voeren de Twentse apothekers de druk op. Volgens Apotheker Gerrit Westenberg, voorzitter van de Stichting Ozis in Groot Twente, is het nog onduidelijk wat het LSP te bieden heeft. ‘Met deze Ozis-stop willen wij aan de inspectie het signaal afgeven dat wij de verantwoordelijkheid voor dit netwerk niet meer willen dragen.’

Inspectie

De inspectie wil niet reageren op de eventuele problemen die dan ontstaan in deze regio. ‘Wij zullen de minister adviseren over deze ontwikkeling. Maar die lijn loopt niet via de media’, aldus een woordvoerder in het Pharmaceutisch Weekblad.

KNMP

De KNMP zegt de apothekers te begrijpen en verwacht binnenkort een oplossing. Samen met huisartsen, huisartsenposten en ziekenhuizen zal de KNMP binnen enkele weken een convenant sluiten met de zorgverzekeraars.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.