Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twintig miljoen euro voor zzp’ers in de AWBZ

Het ministerie van VWS heeft voor 2013 twintig miljoen euro beschikbaar gesteld om landelijk zoveel mogelijk zelfstandige zorgverleners (zzp’ers) toe te laten tot de AWBZ-markt. Volgens belangenbehartiger Lex Tabak van de zzp-coöperatie De Zorgprofessional zijn alle zorgkantoren klaar om in 2013 zzp’ers te contracteren. Op 1 oktober presenteert Zorgverzekeraars Nederland (ZN) de landelijke inkoopvoorwaarden die de zorgkantoren zullen hanteren voor hun contracten met zzp’ers.
Twintig miljoen euro voor zzp’ers in de AWBZ

Bij een gemiddeld budget van 74.000 euro per jaar per zzp’er kunnen er volgend jaar met de miljoenen van VWS een kleine driehonderd zelfstandige zorgverleners fulltime AWBZ-zorg gaan leveren. De beslissing van het ministerie om extra budget vrij te maken is volgens Tabak het gevolg van een goed verlopen pilot die dit jaar in twee zorgkantoorregio’s is uitgevoerd.

Knokken

‘De zzp’ers is nu zelf aan zet’, zegt Tabak. ‘We starten volgend maand met het begeleiden van zelfstandige verpleegkundigen in het streven naar een eigen contract per 1 januari 2013. Een prachtig resultaat na jaren van knokken.’

Verantwoordelijkheden

Volgens Tabak moeten zzp’ers zich goed voorbereiden op de verantwoordelijkheden die komen kijken bij een eigen contract. ‘De zelfstandige verpleegkundige die een contract nastreeft zal die verantwoordelijk ook willen en moeten nemen. Daar maken we ons echter geen zorgen om. Zzp’ers kunnen binnen het kader van het contract uitstekend uit de voeten, mits zij zich goed en tijdig voorbereiden.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Zzp’ers genegeerd door zorgkantoren

Rookgordijn rond zzp’ers in de zorg

Verpleegkundigen willen niet als zzp’er werken

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.