Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uitslagen sneller op patiëntportaal Máxima Medisch Centrum

Patiënten van Máxima Medisch Centrum hebben via patiëntenportaal MijnMMC voortaan sneller inzicht in nieuwe onderzoeksuitslagen. Hiermee wil MMC de betrokkenheid van patiënten in hun eigen zorgproces verder vergroten. De publicatietermijnen van verschillende gegevens zijn ingekort, waardoor sommige resultaten al na vierentwintig uur in het portaal verschijnen.
portaalmmc400.jpg

Via een beveiligde inlogomgeving zijn in MijnMMC afspraken, medicatie, allergieën, brieven naar de huisarts en ook onderzoeksverslagen eenvoudig in te zien. De onderzoeksuitslagen zijn vanaf nu nog sneller beschikbaar. De publicatietermijn van laboratorium onderzoek en medische microbiologie is voortaan na validatie slechts 24 uur. Voor radiologische en nucleaire onderzoeksuitslagen wordt de termijn gehalveerd: van 28 naar 14 dagen.

Online dossier
Thilo Mohns, Hoofd zorggroep Zorg en Informatie Technologie van MMC: ‘Samen met een groep medisch specialisten worden nieuwe mogelijkheden bedacht en verkend op weg naar meer transparantie voor de patiënt. Hiermee willen we de betrokkenheid van patiënten in hun eigen zorgproces verder vergroten. Dit zijn de eerste stappen op weg naar de toekomst waar patiënten zelf hun dossier online kunnen beheren wanneer zij dit willen. En dat is de wijze waarop wij onze patiënten willen helpen.’

Patiënt aan het stuur
Ook de cliëntenraad van MMC vindt dat patiënten zelf de regie moeten kunnen voeren over hun gezondheid. Voorzitter cliëntenraad van MMC Rik Spooren zegt: ‘Links en rechts ontstaan al mooie initiatieven. Met de raad van bestuur en andere geledingen in het ziekenhuis blijven we in gesprek om die ingeslagen weg verder uit te bouwen. Effectieve, digitale communicatie. Met de patiënt aan het stuur.’

Dossier Patiëntenportaal
Patiëntportalen zijn websites waar patiënten hun medische gegevens kunnen bekijken, vaak aangevuld met handige functionaliteiten zoals online een afspraak maken, vragen stellen aan een arts of een herhaalrecept aanvragen. In dit dossier staan artikelen waarin ziekenhuizen vertellen over hun portaal, de mogelijkheden en hun toekomstplannen (Bijv. exporteren medisch dossier en koppelen medische devices/wearables)

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.