Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

UMC St Radboud start proef met cardiostick

Het UMC St Radboud in Nijmegen geeft vanaf 2 maart hartpatiënten die op de wachtlijst staan voor een operatie, een cardiostick mee. Op de usb-stick in de vorm van een creditcard staan de medische gegevens van de patiënt.

In geval van nood kunnen de gegevens van de patiënt door een arts geraadpleegd worden. Het gaat onder andere om catheterisatiegegevens, medicijngebruik en of er een pacemaker geplaatst is.

Acute hartoperatie

De komende tijd krijgen honderd hartpatiënten van UMC st Radboud een cardiostick. Hierdoor zouden zij zich in aanloop tot de operatie veiliger voelen doordat zij hun medische gegevens bij zich dragen en dus in elk ziekenhuis geholpen kunnen worden bij acute klachten. Na de hartoperatie wordt ook de ontslagbrief op de kaart gezet. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Tweede Kamer stemt in met wet landelijk epd

Hackers testen epd

Opnieuw probleem met beveiliging epd

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Goed initiatief. Goede aanvulling op het LEPD i.g.v. potentieel levensbedreigende situaties/acute gevallen. Hartpatiënten zijn hier een treffende voorbeeld van. Ik vraag me wel af of de informatie op de cardiostick ook in het Engels beschikbaar is?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.