Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMC Utrecht opent centraal transferbureau

Redacteur Zorgvisie
Het UMC Utrecht heeft een centraal bureau zorgbemiddeling geopend. Het ziekenhuis start daarbij een integrale aanpak van de zorg voor patiënten die naar huis mogen en nog wel nazorg nodig hebben.
ICnaarHuis-Thinkstock-400.jpg
Foto: Thinkstock

Het nieuwe bureau bestaat uit elf transferverpleegkundigen die ziekenhuisbreed de transferzorg organiseren. Per jaar gaan er vanuit het UMC Utrecht ruim 5000 patiënten die nazorg nodig hebben naar huis. Deze zorg wordt voortaan integraal geregeld, meldt het ziekenhuis. Dat betekent dat zowel patiënten en mantelzorgers als de zorgorganisaties waarmee wordt samengewerkt alle informatie over de nazorg bij het bureau Zorgbemiddeling kunnen vinden.

Voordelen centraal transferbureau
Door de nieuwe manier van werken wordt de transferzorg vooral eerder geregeld. Waar dat eerder een paar dagen voor ontslag werd gedaan, kan het nu al vanaf het moment dat een patiënt in het ziekenhuis terecht komt. Daardoor krijgt de patiënt meer tijd om zelf na te denken over wat voor nazorg bij zijn situatie past en krijgt hij dus meer regie, meldt het UMC Utrecht.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.