Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMC Utrecht opent oefencentrum voor brandweer

Mark van Dorresteijn
Het Universitair Medisch Centrum Utrecht heeft gisteren een speciaal oefencentrum in gebruik genomen waar de bedrijfsbrandweer van het ziekenhuis kan oefenen.
UMC Utrecht opent oefencentrum voor brandweer

Het Fire Safety Training Center bestaat uit een operatiekamer en een kantooromgeving. “We hebben besloten een operatiekamer na te bouwen, omdat de brandweer daar te maken heeft met gassen en stoffen die bij brand voor een ontploffing kunnen zorgen. Bovendien kan daar een patiënt zijn die buiten bewustzijn is en er staat kostbare apparatuur”, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

Mogelijkheden oefencentrum

Niet alleen de bedrijfsbrandweer zal gebruikmaken van het centrum. Nieuwe medewerkers van het umc krijgen er brandinstructie en ook andere zorginstellingen kunnen er oefeningen houden.

Interne brandweer

Het Utrechtse umc is het enige ziekenhuis in Nederland met een eigen brandweer. Dit was een eis van de gemeente Utrecht toen het umc in 1989 naar een locatie buiten het directe centrum van de stad verhuisde. De bedrijfsbrandweer bestaat uit ruim vijftig beroepskrachten en vrijwilligers en staat 24 uur per dag, zeven dagen in de week paraat. De brandweer houdt zich niet alleen bezig met brandbestrijding, maar doet ook aan brandpreventie, geeft trainingen en controleert apparatuur. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

‘Ambulancezorg door brandweer is professioneel onmogelijk’

‘Brandweer en ambulancezorg kunnen samen’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.