Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMCG verwacht problemen bij concentratie kankerzorg

Mark van Dorresteijn
Het UMC Groningen (UMCG) denkt in problemen te komen door de concentratie van de kankerzorg. Het ziekenhuis voorziet een enorme stijging van het aantal kankerpatiënten en heeft daarvoor te weinig capaciteit en financiële middelen.
UMCG verwacht problemen bij concentratie kankerzorg
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Het kabinet en zorgverzekeraars willen de zorg voor kanker concentreren in een aantal ziekenhuizen. Ook stijgt het aantal kankerpatiënten door de vergrijzing. Het UMCG verwacht dat daardoor het aantal te behandelen kankerpatiënten in 2015 toeneemt met 25 procent. In 2020 denkt het ziekenhuis 80 procent meer patiënten met kanker te behandelen.

Financiële compensatie

Het UMCG verwacht nog meer te moeten gaan samenwerken met andere ziekenhuizen. ‘Wij moeten ons nog meer concentreren op de complexe zorg’, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. ,’De basiszorg komt dan terecht bij andere ziekenhuizen in de regio.’ Het UMCG hoopt dat het Rijk met een financiële compensatie over de brug komt voor de ziekenhuizen die extra patiënten krijgen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.