Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMCG zet virtual realty in

Redacteur Zorgvisie
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) wil virtual reality inzetten om patiënten met een depressie en autisme te helpen. Dat meldt Omroep Friesland.
Virtual Reality400.jpg
iStock.

Het ziekenhuis zet virtual reality-brillen in om de patiënten te laten zwemmen met dolfijnen. Dat zou hen zich kunnen laten ontspannen, wat volgens het UMCG een goede ontwikkeling is voor deze groep. ‘Ik verwacht dat onze patiënten hierdoor makkelijker kunnen ontspannen dan met de technieken die we tot nu toe gebruiken’, zegt psychiater Wim Velling tegen Omroep Friesland. ‘Er zijn natuurlijk allerlei oefeningen om je te ontspannen, maar dat is voor deze mensen vaak heel moeilijk.’

Het ziekenhuis gaat de virtual reality-therapie eerst als proef uitproberen bij patiënten met autisme en PDD-NOS. De film die ze te zien krijgen is in Egypte gemaakt door een Friese kunstenares.

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.