Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Umc’s focussen op risico’s medische technologie

Mark van Dorresteijn
Het Maastricht UMC+ en het UMC Utrecht ontwikkelen samen met The Competence Group (TCG) een generieke e-learning-opleiding ‘Awareness Veiligheid en Medische Technologie’. Naast het verder bewust maken van de eigen medewerkers van de risico's rond gebruik van medische technologie, wordt deze opleiding geschikt voor de gehele zorgsector.
Umc’s focussen op risico’s medische technologie
Foto: ANP

Josette Donnison, educatief consultant TCG: ‘Dit jaar breidt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) het toezicht op gebruik van medische apparatuur uit. Het MUMC+ en UMC Utrecht willen haar medewerkers zo goed mogelijk voorbereiden. Deze nieuwe digitale opleiding legt hiervoor een uitstekende basis. De ziekenhuizen werken samen in het landelijke e-learningnetwerk Zorg Leren, waardoor de opleiding kostenbesparend wordt ontwikkeld en een praktische invulling krijgt. Zo ligt het accent van de opleiding op de gevaren zoals geconstateerd door het ECRI Institute, aangevuld met de Nederlandse ervaring.’

Convenant Medische Technologie

De ontwikkeling van deze nieuwe basisopleiding hangt samen met het Convenant Veilige Toepassing Medische Technologie. Het MUMC+ en het UMC Utrecht zijn vergevorderd in de implementatie van het convenant.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.