UMC’s willen in 2019 stoppen met CQ-index

De universitair medische centra willen in 2019 stoppen met het meten van de patiënttevredenheid middels de CQ-index. De vragenlijsten van het Picker Institute Europe moeten dienen als basis voor een nieuw meetinstrument.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Fotolia

De CQ-index levert veel informatie op, maar tegelijkertijd is de lange vragenlijst belastend voor patiënten, zo meldt de Nederlandse Federatie voor Universitair Medische Centra (NFU) in het beleidsdocument 5 jaar CQI. Bovendien willen de universitair medische centra meer aandacht voor vragen op het gebied van emotionele ondersteuning, familieparticipatie en ervaringen tijdens overdrachten. De meetinstrumenten van het Picker Institute Europe sluiten volgens de NFU beter aan bij deze thema’s.

Definitief beluit

Het bestuur van de NFU zal in 2018 een definitief besluit nemen over de nieuwe meetmethode, die de umc’s in staat moet stellen om continu of kort-cyclisch te gaan

0
3759

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.