UMCU in het nauw door verklaring ‘natuurlijke dood’

Bij een van de overleden patiënten op de afdeling KNO is onduidelijkheid ontstaan over de afgegeven verklaring van natuurlijke dood. Het UMCU zegt dat Inspectie de verklaring ondersteunt maar de Inspectie weerspreekt dit.
umcutrecht.vierkant.jpg

Bestuursvoorzitter Margriet Schneider vertelde deze week aan Zorgvisie dat het vaststellen van een natuurlijke dood conform de richtlijnen is verlopen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg zou deze conclusie schriftelijk hebben bevestigd. Het televisieprogramma Zembla stelt nu dat dit niet klopt.

Calamiteiten
De woordvoerder van de Inspectie heeft aan Zembla laten weten dat het onderzoek naar de calamiteiten op de KNO-afdeling nog in volle gang is. Volgens de IGZ staat nog niet vast of de lijkschouwer correct is geïnformeerd over het verloop van de operatie en de manier waarop de patiënt is overleden. Het onderzoek wordt belemmerd doordat er geen verslag

0
48

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.