Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Unie KBO opent meldlijn ouderenzorg

Sarah Berends
Unie KBO opent woensdag ‘meldlijn ouderenzorg’ voor problemen in de uitvoering van ouderenzorg. De seniorenorganisatie overhandigt de bevindingen naderhand aan staatssecretaris Martin van Rijn van VWS en de Tweede Kamer.
Unie KBO opent meldlijn ouderenzorg

De seniorenorganisatie krijgt dagelijks berichten van ouderen en werknemers die zich zorgen maken over de gevolgen van de komende bezuinigingen per 1 januari 2015. Unie KBO vindt het een positieve ontwikkeling dat ouderen langer thuis blijven wonen, maar vindt het noodzakelijk dat het goed geregeld wordt voor mensen die wel veel hulp nodig hebben.

Zorgen over verantwoordelijkheden

Huisartsen geven aan dat ze zich nu al zorgen maken over ouderen die langer thuis blijven wonen, zegt de seniorenorganisatie. Zij vragen zich af of ouderen die veel zorg nodig hebben, dit ook gaan krijgen. Gemeenten, zorgverzekeraars en thuiszorgorganisaties moeten vanaf 1 januari 2015 gezamenlijk en in goed overleg zorg leveren. Maar er is nog veel onduidelijkheid over de verdeling van verantwoordelijkheden wie wat gaat doen, zoals het persoonsgebonden budget. Ook is inmiddels de verscherpte toegang tot het verzorgingshuis in gang gezet.

Aanvullende maatregelen

De Unie KBO maakt zich zorgen over onbedoelde neveneffecten van alle hervormingen in de ouderenzorg die momenteel worden doorgevoerd. Binnenkort komt de Unie KBO met voorstellen voor aanvullende maatregelen.

Meldlijn

De ‘meldlijn ouderenzorg’ staat open voor alle problemen in de ouderenzorg. De meldlijn is open tijdens de maanden april en mei en is op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 9.30 uur en 12.30 uur op nummer 0900-8 21 21 83. Meldingen kunnen ook digitaal worden doorgegeven.

 


Unie KBO opent ‘meldlijn ouderenzorg’ in de maanden april en mei, omdat zij dagelijks bericht krijgen over ouderen die zich zorgen maken over de bezuinigingen per 1 januari 2015. Hoe denkt u over de naderende hervorming van de ouderenzorg? Laat uw reactie achter onderaan deze pagina.

1 REACTIE

  1. Hoe ik denk u over de naderende hervorming van de ouderenzorg? De frequente lezer van deze website zal het wellicht al weten, maar naar mijn mening is het het grootste politieke schandaal in de Nederlandse parlementaire geschiedenis. Overdreven conclusie, denkt u wellicht? Dan nodig ik u graag uit om de feiten en cijfers te bekijken op versie 3 van http://www.gezondezorg.org/ouderenzorg.