Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Van der Meeren volgt Leers op bij CZ

Mike Leers treedt volgend jaar af als voorzitter van de raad van bestuur van zorgverzekeraar CZ. Hij gaat met vervroegd pensioen. Beoogd opvolger is Wim van der Meeren, momenteel vicevoorzitter van NVZ, vereniging van ziekenhuizen en bestuurslid bij het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.
Van der Meeren volgt Leers op bij CZ

Van der Meeren, geboren in 1955, studeerde politicologie en bestuurskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij was van 1980 tot 1986 werkzaam bij de provincie Gelderland als beleidscoördinator en chef volksgezondheid. Daarna was hij algemeen directeur van een verpleeghuis in Doetinchem en van 1992 tot 1998 voorzitter van de directie van het Drechtsteden Ziekenhuis in Dordrecht. Sinds 1998 is hij lid van de raad van bestuur van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.

Zijn voordracht door de raad van commissarissen van CZ moet nog worden bekrachtigd door de ledenraad van de zorgverzekeraar. De Ondernemingsraad en De Nederlandsche Bank hebben al ingestemd met zijn benoeming per 1 september.

Leers trad in 1975 in dienst bij CZ en was vanaf 1993 voorzitter van de raad van bestuur. Hij wordt per 1 september adviseur van de raad van commissarissen van zorgverzekeraar CZ. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Wie is wie in de zorg

NVZ overweegt strengere kwaliteits­eisen te stellen

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.