Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van Rijn: ‘Ieder voor zich werkt niet bij dementie’

Redacteur Zorgvisie
Om dementie te bestrijden is er praktische Europese samenwerking nodig. Dat zei staatssecretaris Van Rijn in zijn toespraak op een EU-conferentie over Alzheimer.
Van Rijn Groot.jpeg

De staatssecretaris wil dat er daarbij wetenschappelijk onderzoek blijft worden gedaan naar de ziekte, maar pleitte er ook voor om vooral aandacht te hebben voor mensen met dementie. ‘We blijven vol inzetten op wetenschappelijk onderzoek naar dementie. Zolang het echter niet mogelijk is van dementie te genezen, moeten we zo veel mogelijk oog hebben voor mensen met dementie. Die wonen meestal thuis, in ons midden. In andere Europese landen misschien nog wel meer dan bij ons. Hoewel situaties in Europa kunnen verschillen, staan we met gebundelde krachten echt een stuk sterker tegenover deze afschuwelijke aandoening dan ieder land voor zich.’

Deltaplan Dementie
Binnen Nederland wordt er al veel onderzoek gedaan naar dementie. Daarnaast is onlangs de campagne ‘Samen Dementievriendelijk’ gestart. Tijdens het jaarevent van het Deltaplan Dementie was er ook volop aandacht voor onderzoek en begrip in de samenleving. Het ministerie heeft voor de komende drie jaar 32 miljoen vrijgemaakt voor het Deltaplan.

Dossier Ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.