Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Van Rijn maakt vandaag namen slechte verpleeghuizen openbaar

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS maakt vandaag - dinsdag 5 juli - bekend welke van de door de Inspectie van de Gezondheidszorg onderzochte verpleeghuisinstellingen onder de maat presteren.
RijnMartinvan300vws.jpg
Martin van Rijn wil namen en rugnummers van slechte verpleeghuizen openbaar maken. - Foto: VWS

De VWS-staatssecretaris Van Rijn maakt vandaag de namen bekend van de door de Inspectie van de Gezondheidszorg onderzochte verpleeghuisinstellingen en welke daarvan volgens de inspectie onder de maat presteren. Download de lijst onder aan dit bericht.

Kamer wil openbaarheid
De Tweede Kamer oefende maandag druk uit om de namen openbaar te maken. ‘Je moet er niet aan denken dat je vandaag gaat beslissen naar welk verpleeghuis je vader of moeder gaat. Zonder te weten of het wel veilig is. Die lijst moet zo snel mogelijk openbaar’, aldus Kamerlid Sjoerd Potters van de VVD.

Van Rijn wil namen en rugnummers openbaar
De Inspectie heeft het afgelopen jaar extra toezicht gehouden op 150 verpleeghuisinstellingen. Uit het rapport hierover bleek maandag dat de inspectie zeer grote zorgen heeft over 11 instellingen. Nog eens 38 verpleeghuizen doen het ook niet goed genoeg en blijven onder scherp toezicht staan. Om welke instellingen het gaat, staat hier.Van Rijn liet maandag weten: ‘Ik wil ook snel namen en rugnummers bij de instellingen waarover de Inspectie de grootste zorgen heeft. En natuurlijk ook bij de instellingen die wel goed genoeg presteren en alles wat ertussen zit.’ De inspectie informeert alle 150 instellingen uit het rapport over het openbaar maken van de informatie, zodat dit dinsdag kan gebeuren. (ANP)

Dossier Ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven.
Lees meer >>

1 REACTIE

  1. Het is laf om alle schuld op de verpleeghuizen te leggen.
    Elk weldenkend mens kon zien aankomen dat de belasting van het personeel in d zorginstellingen zou toenemen.
    De calculerende bestuurder heeft geen boodschap aan problemen op de werkvloer en van de aan hen toevertrowde zwakkere landgenoten. In de politiek mag alles, kennelijk ook domme dingen doen. Van Rijn had allang op moeten stappen.
    Het belangrijkste om de zaak te verbeteten is zorg te dragen voor een goede opleiding/bijscholing.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.