Van Rijn mikt op gefaseerde invoering Wlz

De parlementaire behandeling van het wetsvoorstel Langdurige zorg (Wlz) zal pas na het zomerreces zijn afgerond. Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS zet in op een gefaseerde invoering. Bij het CIZ verliezen circa 650 medewerkers hun baan.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Van Rijn mikt op gefaseerde invoering Wlz

Van Rijn schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat uiterlijk in november duidelijk moet zijn of de Wlz per 1 januari 2015 in werking treedt. De afhandeling in de Tweede Kamer duurt langer dan verwacht. Die zal pas na het zomerreces (van vrijdag 4 juli t/m maandag 1 september) zijn afgerond.

Gefaseerde invoering Wlz

Als het lukt de wet uiterlijk in november door het  parlement te loodsen, dan zal de Wlz gefaseerd worden ingevoerd. Dat betekent dat er per 1 januari 2015 geen wezenlijke veranderingen worden doorgevoerd in de bekostiging van zorg (zzp-bekostiging), de regionale zorgkantoorindeling, de AZR-registratie

2
25

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Staatssecretaris Van Rijn voert met z’n zorgbeleid hoog irritant beleid. Alles snel. Alles half. Alles slecht. Alles in grote onzekerheid. Alles met veel ontslagen medewerkers. Alles rond financiering van zorg staat op de tocht. Alles wat de gemeente doet rammelt aan alle kanten. Alles waar een zorgklant om vraagt komt in een discussie terecht. Alles wat de uitvoerder moet doen staat op de tocht. Dank Van Rijn, huize PvdA. Deze socialist brengt grote schade toe aan de samenleving, m.n. de ouderenzorg!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.