Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Van Rijn: ‘Niet zzp maar beperking patiënt bepalend’

Het zorgzwaartepakket is niet de maatstaf voor toegang tot de nieuwe AWBZ. Dat zegt staatssecretaris Van Rijn van VWS in een brief aan de Tweede Kamer. Verder vindt Van Rijn dat het zorgkantoor verantwoordelijk is voor continuïteit van het zorgaanbod, niet van de instelling die kraakt onder de gevolgen van extramuralisering.
Van Rijn: ‘Niet zzp maar beperking patiënt bepalend’
Foto: VWS

‘Voor het bepalen van de criteria voor toegang tot de kern-AWBZ zal ik niet uitgaan van zorgzwaarte-nummers, maar van de beperkingen van mensen en hun mogelijkheden om zelfstandig te kunnen wonen.’ Dat schrijft staatsecretaris Van Rijn van VWS in een reactie op het rapport van onderzoekers van het Erasmus MC in maart over extramuralisering van zzp 3 en 4. De onderzoekers adviseren met klem om verstandelijk gehandicapten met zzp 4 in de AWBZ te houden.

Bedrijfseconomisch

De gevolgen van het beleid van extramuralisering zijn duidelijker zichtbaar sinds de – financiële – scheiding van wonen en zorg per 1 januari 2013.

9
30

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.