Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Van Rijn: Regelarme instellingen presteren beter

Mark van Dorresteijn
Zorginstellingen die regelarm werken ervaren minder bureaucratie en werken goedkoper. Tegelijkertijd neemt de kwaliteit en tevredenheid van cliënten en medewerkers toe. Dat blijkt uit een tussenrapportage over het Experiment Regelarme Instellingen.
Van Rijn: Regelarme instellingen presteren beter
Foto: ANP Roos Koole
Premium

Van Rijn stelt in een

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  7 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Eens met #5. Term ”regelarm” blijf ik ook misleidend vinden en een dooddoener. Alsof men niet redelijk zou kunnen nadenken over effectiviteit en meerwaarde wanneer er regels zijn? Niettemin mooi dat er nieuwe creativiteit ontstaat en hopelijk blijft de positie van de klant en medewerker (juridisch) goed beschermd. Juist in tijden van herordening en transitie buitengewoon belangrijk.

  3. Goede voorbeelden van het verminderen van handelingen die niets toevoegen aan de kwaliteit van de zorg. Vertrouwen op het regelvermogen van zorgprofessionals is een goed uitgangspunt voor verbetering. De verbeteringen dienen dan ook geborgd te worden en dan kom je uit op standaarden of best practices. Het vastleggen én er naar handelen hoort ook bij een professionele uitvoering.

  4. Gisteren in AD krant interview met GGZ instelling DeHoop te Dorecht. Van Rijn hééft toch echt een ramp verooorzaakt voor de regionale instellingen. Langs 40 regio gemeenten om budgetten op te halen. Van Rijn maakt rotzooitje van het zorgbestel

  5. Dit kan toch iedereen op zijn klompen aanvullen. Regelarme instellingen werken op vertrouwen en deskundigheid en vooral op EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID kunnen dragen en nemen van medewerkers. Het is toch logisch. De medewerkers zijn hoog c.q. middelbaar opgeleid en staan voor hun werk. De huidige regeltjes, procedures, protocollen etc. dienen alleen maar om een schijnzekerheid op te wekken. In dit land werken wij alleen maar met procedures en protocollen ( 2 P’s) Wij vergeten o zo graag de andere 2 P’s nl. het proces en de patiënt. Ik denk dat 98% van de procedures en protocollen kan worden afgeschaft. Dan kan ook de inspectie van de zorg zich bezig gaan houden met echt ter zake doende feiten en niet of bijv. een doekje goed opgeborgen is of iets dergelijk waardoor een zorg instelling ineens een risico instelling is.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.