Van Rijn: Regelarme instellingen presteren beter

Zorginstellingen die regelarm werken ervaren minder bureaucratie en werken goedkoper. Tegelijkertijd neemt de kwaliteit en tevredenheid van cliënten en medewerkers toe. Dat blijkt uit een tussenrapportage over het Experiment Regelarme Instellingen.
Van Rijn: Regelarme instellingen presteren beter
Foto: ANP Roos Koole

Van Rijn stelt in een Kamerbrief dat het experiment regelarme instellingen (ERAI) veel heeft opgeleverd. Alle deelnemende instellingen, die het experiment niet beëindigd hebben, boekten resultaat. Bij Prisma steeg de kwaliteit van leven van de cliënten met tien procent. Meerdere zorgaanbieders geven aan met minder middelen meer te kunnen bereiken. Palet meldt 18 procent afname van zorgvolume met behoud van kwaliteit, ActiVite een reductie van 19 procent in het aantal uur per cliënt en Opella helpt ruim 9 procent meer cliënten met hetzelfde budget. Bij enkele experimenten (o.a. De Hoven en Icare) is de kwaliteit van leven in beeld gebracht

7
78

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.